Różowa tortownica od Bake in wypełniona po brzegi czekoladowym ciastem z malinami. Czy istnieje lepszy poprawiacz humoru?
Składniki:
• szklanka cukru pudru
• 350 g mąki
• 3 łyżki kakao
• 2 łyżeczki proszku do pieczenia
• 225 g miękkiego masła
• 4 jajka
• tabliczka czekolady
• 4 łyżki mleka
• mąka ziemniaczana
• maliny (mogą być mrożone)
Mąkę wraz z proszkiem do pieczenia przesiewamy do miski. Dodajemy trzy łyżki kakao oraz cukier puder. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczamy również masło, które dodajemy do suchych składników. Następnie dodajemy roztrzepane jajka oraz płynną czekoladę. Ucieramy składniki na gładką masę, dolewając cztery łyżki mleka. Całość przekładamy do wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia tortownicy. Przyszedł czas na maliny!
Maliny obtaczamy w mące ziemniaczanej, a następnie wciskamy w ciasto. Pieczemy przez 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Po przestudzeniu posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
7 komentarze
jakie pyszności!
OdpowiedzUsuńKocham wszystko co jest związane z czekoladą. Twój wypiek zapowiada się bardzo ciekawie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie
Zocha
Ale nam smaka narobiłaś!
OdpowiedzUsuńKoniecznie musimy spróbować zrobić podobne;)
Zapraszamy Cię do udziału w naszej zdrowej akcji, szczególy na naszym blogu.
Serdecznie pozdrawiamy Łukasz i Piotr z Chouette Fashion
wygląda pysznie ;-))
OdpowiedzUsuńoj chciałabym jechać teraz do Ciebie na kawę <3
OdpowiedzUsuńO Boże, tak bardzo chcę to zjeść! Jutro robię ;)
OdpowiedzUsuńnarobiłaś mi ochoty na słodkie, a miałam się tego wystrzegać przez 40 dni :(
OdpowiedzUsuń