Pastę z awokado podsunęła mi od nos Modna Komoda i od tamtej pory zakochałam się po uszy w tym smaku! Jeśli również chcielibyście się z nim zapoznać ten przepis jest dla Was stworzony. Kilka chwil i mamy zdrową, przepyszną przekąskę.
Składniki:
• awokado
• ząbek czosnku
• garść orzechów włoskich
• łyżka soku z cytryny
• szczypta soli
• świeżo zmielony pieprz
• pieczywo
Miąższ z dojrzałego awokado rozgniatamy widelcem. Przez praskę przeciskamy czosnek, dodajemy sok z cytryny - dzięki niemu nasze warzywo pozostanie zielone, a jednocześnie będzie smaczniejsze. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Lubię chrupiące akcenty w potrawach dlatego do mojej pasty dodałam pokruszone orzechy włoskie. Gotową pastą smarujemy wcześniej zgrillowane pieczywo i zajadamy!
9 komentarze
wygląda pysznie :)
OdpowiedzUsuńTa pasta musi być pyszna :) Bardzo lubię awokado więc na pewno sprawdzę ten przepis :) Ja robiłam podobną tylko zamiast orzechów dałam słonecznik :)
OdpowiedzUsuńOrzeszki to mój autorski pomysł :D
UsuńSame pyszne składniki, muszę wypróbować!
OdpowiedzUsuńoo muszę taką zrobić :) super przepis :)
OdpowiedzUsuńMmm muszę się sama na to skusić!
OdpowiedzUsuńJa robiłam podobną pastę, ale z jajkiem. Była pyszna :)
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować! :)
UsuńMi zupełnie awokado nie podchodzi, po prostu za nim nie przepadam :(
OdpowiedzUsuń